Mijncarrousel of Yourpresent - Wat zijn de verschillen?

Mijncarrousel of Yourpresent - Wat zijn de verschillen?

In welk opzicht verschilt YourPresent van mijncarroussel? Dat is een vraag die wij steeds vaker binnen krijgen. In dit artikel hopen wij antwoord te kunnen geven op de vraag waarin de twee online keuze cadeau concepten van elkaar verschillen. Voordat wij een vergelijking maken is het belangrijk om te weten wat een online keuze cadeau precies is en welke bedrijven er achter Mijncarroussel.nl en YourPresent.online zitten.

Wat is een online keuze cadeau?

Een online keuze cadeau is een platform waarin medewerkers zelf een keuze kunnen maken uit verschillende cadeaus. Het online keuze cadeau wordt vaak op maat gemaakt voor de organisatie en is een alternatief voor het traditionele kerstpakket. Waarom het online keuze cadeau de laatste jaren zo populair is komt door de vele voordelen. Zo stelt de organisatie geen enkele ontvanger van een geschenk teleur doordat medewerkers zelf hun geschenk mogen uitkiezen. Dit geschenk kan een artikel zijn, maar ook een cadeaubon of donatie aan een goed doel. Daarbij bepaalt de organisatie op voorhand hoeveel budget er per ontvanger beschikbaar is zodat de geschenken hierop aansluiten. Aan het einde van de bestelperiode ontvang de werkgever een overzicht van alle kosten, daarbij worden de niet verzilverde online keuze cadeaus ook niet in rekening gebracht.

Het bedrijf achter YourPresent

YourPresent is een relatief nieuwe speler binnen de online keuze cadeau platformen. Echter zit er wel een bekende naam achter YourPresent. YourPresent is namelijk een concept van het familiebedrijf Complementair, al ruim 9 jaar een vertrouwde naam op het gebied van eindejaarsgeschenken. Het online keuze cadeau YourPresent is ontstaan uit klantvraag en past perfect in het huidige assortiment van Complementair. Zo had Complementair al kerstpakketten en kerstmarkten in haar assortiment die zij al verzorgt vanaf zeer kleine aantallen. Complementair heeft zich door de jaren heen volledig gefocust op eindejaarsgeschenken en geschenken voor andere geefmomenten, denk aan de pasen, zomer en sinterklaas. Veel organisaties geven haar vertrouwen aan Complementair vanwege de bijzondere wijze van sociaal ondernemen.

Het bedrijf achter Mijncarroussel

Mijncarroussel is verreweg één van de meest bekende online keuze cadeau platformen van Nederland. Het platform is ontwikkeld door Makro Kerstpakketten en weggezet onder de naam Mijncarroussel. De keuze om de bedrijfsnaam niet te linken aan het online keuze cadeau wordt vaak gemaakt om het toegankelijker te maken voor de eindgebruiker. Zo heeft de ontvanger van een keuze cadeau een hele andere associatie bij Mijncarroussel dan bij de Makro. Zelf is Makro Kerstpakketten al een geruime periode een bekende naam binnen de wereld van eindejaarsgeschenken. Zoals de naam al deed vermoeden is het een divisie van de groothandel Makro zoals de meeste mensen de organisatie kennen. Makro Kerstpakketten heeft het grootste marktaandeel binnen de eindejaarsgeschenken sector met een marktaandeel van ongeveer 1,5 miljoen kerstpakketten per jaar.

Wat het online keuze cadeau YourPresent uniek maakt

YourPresent biedt een zeer ruim assortiment van wel meer dan 1.000 verschillende artikelen via diverse partners. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Daarbij is de omgeving van YourPresent opgezet in de vorm van een kerstmarkt. Dit zorg voor een interactieve digitale omgeving wat echt het kerstgevoel overbrengt. Gekeken naar het assortiment hecht YourPresent erg veel waarde aan duurzaamheid en toont dit dan ook extra binnen het online keuze cadeau. Achter extra duurzame cadeaus staat aangegeven dat ze duurzaam zijn en waarom. YourPresent biedt daarnaast drie standaard geefmomenten aan, een kleine attentie met daarbij de toegangscode naar het online keuze cadeau. Deze geefmomenten bestaan uit een digitale mailing, kraft envelop of feestelijk doosje. Uiteraard kunnen al deze geefmomenten worden gepersonaliseerd of custom made worden gemaakt.

Doordat Complementair een familiebedrijf is met vrij korte lijnen is het altijd snel schakelen, zelfs in het hoogseizoen. Daarbij creëert Complementair met de verkoop van het online keuze cadeau YourPresent extra arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen wij niet alleen aan het einde van het jaar, maar het gehele jaar rond. In 2019 is dit voor het eerst ook erkend door PSO Nederland, een initiatief van TNO en de Overheid. PSO staat voor prestatieladder socialer ondernemen en is het keurmerk voor sociaal ondernemen. Complementair is hiervoor tot nu toe twee keer gekeurd op de hoogste trede met een aanvullende certificering (trede 3 en 30+).

Wat Mijncarrousel uniek maakt

Mijncarroussel van MakroKerstpakketten is een gevestigde naam binnen de eindejaarsgeschenken. Echter zijn er weinig punten waarop het verschilt van YourPresent. De digitale omgeving van mijncarroussel is alleen wel wat anders ingericht, waardoor het echt aan zal komen op smaak. In principe biedt de omgeving namelijk net als YourPresent een bestelfunctie in de vorm van een puntensysteem. Daarnaast biedt ook mijncarroussel drie geefmomenten, namelijk een e-mail, giftbox of kaart. Wat betreft een geefmoment op maat stel mijncarroussel een hoger aantal medewerkers als criterium. Een voordeel bij mijncarroussel is wel dat de giftcard er in drie uitvoeringen standaard zijn in tegenstelling tot YourPresent. Ook werkt mijncarroussel op basis van thema's wat het platform anders maakt. In totaal zijn dit doorgaans zeven verschillende soorten.

Welk online keuze cadeau past bij mijn organisatie?

Welke online keuze cadeau past bij jouw organisatie hangt af van het juiste gevoel. Het beste is om hiervoor een demo aan te vragen van de omgeving en met beide partijen in gesprek te gaan. Bij ons is een demo op locatie mogelijk voor ieder werknemersaantal. Wij gaan graag verder in gesprek over alle mogelijkheden bij ons op locatie of online via Microsoft Teams.


Over de schrijver
Hi, ik ben Robert! Mede eigenaar van Complementair, het bedrijf achter YourPresent. Zelf ben ik inmiddels alweer 9 jaar werkzaam binnen het familiebedrijf en heb door de jaren heen alle processen leren kennen.