Zelf kerstpakketten maken - Hoe stel je een kerstpakket samen?

Zelf kerstpakketten maken - Hoe stel je een kerstpakket samen?

Kerstpakketten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Vaak zijn kerstpakketten op thema’s gebaseerd. Hoe maak je nu zelf het ideale kerstpakket? In dit blogartikel leggen wij je de basics uit voor het samenstellen van een eigen kerstpakket. Zo kan je direct aan de slag met het samenstellen van een uniek kerstpakket voor jouw personeel en relaties. Wie ga jij verrassen deze kerst?

Houd rekening met iedereen

Of het nu gaat om het zelf samenstellen van een kerstpakket of een standaard kerstpakketten, het is belangrijk om rekening te houden met iedereen. Wat hiermee wordt bedoeld is niet alleen degene die het kerstpakket ontvangt, maar ook waarmee dit persoon zijn kerstpakket deelt. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de kinderen van het gezin, maar ook aan andere familieleden. Ook worden kerstpakketten vaak onder vrienden verdeeld. Het meeste wat gedeeld kan worden is toch wel etenswaren, bijvoorbeeld voor het avondeten of de borrel.

Kijk naar je medewerker en niet alleen de functie

Vaak wordt er bij het maken van een kerstpakket gekeken naar de verschillende functies binnen een organisatie. Hierbij wordt het eerste onderscheid al snel gemaakt tussen eventuele productiemedewerkers en kantoorpersoneel. Uiteindelijk is de kunst van het samenstellen van een kerstpakket om een passend pakket te vinden voor iedereen. Echter is dit niet altijd mogelijk. Hiervoor is het online keuze cadeau ontwikkeld, waarbij een ieder zelf online zijn geschenk kan uitkiezen. Toch proberen om een passend kerstpakket voor alle medewerkers samen te stellen? Kijk dan niet alleen naar een bepaalde functietitel die iemand draagt, maar ook naar zijn/haar persoonlijkheid. Uiteindelijk is er vast een match tussen de persoonlijkheden van de medewerkers die gebruikt kan worden binnen het kerstpakket. Immers sluiten deze persoonlijkheden ook aan bij de bedrijfscultuur.

Neem iets blijvends op in het kerstpakket

Een kerstpakket bestaat traditioneel gezien vaak voor een groot deel uit levensmiddelen. Dit is erg op het verleden gestoeld. Steeds vaker is dan ook te zien dat een kerstpakket wordt samengesteld met blijvende artikelen. Denk aan een koelbox die het gehele jaar kan worden ingezet of een duurzame elektrische aansteker gegraveerd met jouw bedrijfslogo. Juist door deze geschenken op te nemen in een kerstpakket wordt een stukje meerwaarde gecreëerd.

Breng een boodschap met je kerstpakket

Kerstpakketten zijn uiteraard een blijk van waardering. Deze boodschap wordt vaak goed begrepen door de ontvanger. Als je een leuk kerstpakket wil samenstellen kan het een goed idee zijn om een extra lading mee te geven aan het kerstpakket middels een boodschap. Dit kan door een centraal thema te kiezen die het afgelopen jaar actueel is geweest binnen de organisatie of een grote verandering die aankomend jaar plaats zal vinden.

Vergeet de kerstkaart niet bij te pakken

Tot slot het allerbelangrijkste bij het maken van een kerstpakket, vergeet de kerstkaart niet bij te voegen. Dit zorgt net even voor het persoonlijke tintje. Wist je dat je ook de kerstkaart helemaal kan personaliseren door een QR code toe te voegen naar een video, of de kaart van een video te voorzien of muziekje.

Over de schrijver
Hi, ik ben Robert! Mede eigenaar van Complementair, het bedrijf achter YourPresent. Zelf ben ik inmiddels alweer 9 jaar werkzaam binnen het familiebedrijf en heb door de jaren heen alle processen leren kennen.