Kerstpakketten - Wat is leuk voor in een kerstpakket?

Kerstpakketten - Wat is leuk voor in een kerstpakket?

Elk jaar weer iets leuks verzinnen voor in een kerstpakket kan een hele uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat het kerstpakket de juiste waardering uitspreekt naar jouw collega's en hen blijft verrassen? Met deze vraag houden wij ons het hele jaar bezig. Dit begint direct na het kerstseizoen als wij beurzen bezoeken over heel Europa om voor jou dat unieke item te vinden wat jouw collega's versteld zal doen staan. Alleen wat kan je nog meer doen om een leuk kerstpakket te maken? Wij geven je graag enkele tips op deze pagina.

1. Geeft iets waar iemand echt blij mee is

Het klinkt als een open deur, maar kan wel direct een eindejaarsgeschenken maken of breken. Ongeacht hoeveel collega's je mee samenwerkt het blijft altijd lastig om iets te geven waar iedereen echt blij mee is. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat iedereen echt leuk vindt is het belangrijk om goed te luisteren. Tijdens het uitzoeken van een kerstpakket kan je vervolgens deze wensen zo goed mogelijk door vertalen. Met vragen als aan wie geef ik het kerstpakket? Hoe wordt het kerstpakket gegeven? kan je al snel trechteren naar welk kerstpakket jouw collega's blij gaat maken. Kom je er echt niet uit? Dan is een keuzeconcept een ideale oplossing voor zowel relatief kleine als grote organisaties. Bij het keuzeconcept ontvangen jouw collega's een kleine attentie met een vouchercode. Deze vouchercode kunnen zij inwisselen op de virtuele kerstmarkt van jouw organisatie. Binnen de digitale omgeving is het mogelijk om te kiezen uit losse artikelen, cadeaubonnen, goede doelen en belevenissen.

2. Maak het kerstpakket persoonlijk

Vergeet niet dat je het kerstpakket geeft aan mensen, collega's waar je het hele jaar lang intensief mee hebt gewerkt. Een kerstpakket zelf is een mooie blijk van waardering. Toch zorgt een persoonlijke boodschap voor de meeste voldoening bij jouw collega's. Voeg bijvoorbeeld een handgeschreven kaartje bij het geschenk. Zit je krap in je tijd of heb je gewoon heel veel collega's? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om de geschenken en het kaartje te laten bedrukken met een individuele naam. Of neem een videoboodschap op om jouw collega's te bedanken. Een beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden toch   

3. Zorg dat het uitpakken ook een feestje is

De feestdagen zijn per definitie al een feestje. Ook het geschenk wat gegeven wordt is een feestje. Weten hoe je het meeste uit het geefmoment haalt? Zorg ervoor dat het uitpakken een feestje is. Dit zorgt voor spanning en het grootste verassingseffect. Wat is nou leuker dan het uitpakken van cadeautjes? Om het verassingseffect zo groot mogelijk te houden is het van belang om de geschenken met een persoonlijke touch in te pakken. Bewaar de nieuwe marketingplannen dan ook maar tot volgend jaar. Laat het geschenk hoogstens verpakken in de kleuren van de huisstijl maar meer niet. In het kader van duurzaamheid is het ook verstandig om te kiezen voor een verpakking die hergebruikt zou kunnen worden zoals een paperbag of rugzak. 

4. Bouw naar het geefmoment toe

Binnen sommige organisaties is het bijna vanzelfsprekend dat er een kerstpakket gegeven zal worden. Dit haalt veel effect van bij het geefmoment weg. Blaas het moment nieuw leven in door er op een originele twist naartoe te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een advent kalander of een puzzel die de weken voor het moment opgelost dient te worden. Buiten dat dit collega's nieuwsgierig maakt naar wat er allemaal in hun kerstpakket zal zitten zorgt dit ook voor een goede teambuilding.

Over de schrijver
Hi, ik ben Robert! Mede eigenaar van Complementair, het bedrijf achter YourPresent. Zelf ben ik inmiddels alweer 9 jaar werkzaam binnen het familiebedrijf en heb door de jaren heen alle processen leren kennen.
Reactie plaatsen